Ekoteollisuuspuistojen verkoston kolmas työpaja Forssassa

Julkaistu: 26.09.2018

Ekoteollisuuspuistojen verkoston kolmas työpaja Forssassa

Viime viikon torstaina Forssan Kehräämöllä kokoontui koko joukko teollisen kiertotalouden valtakunnallisia osaajia ekoteollisuuspuistojen verkoston kolmannen työpajan merkeissä. Seuraavassa muutamia poimintoja työpajan annista paikallisesta näkökulmasta.

Forssan Yrityskehitys Oy:n toimitusjohtaja Maria Jokinen kertasi Forssan teollisen kiertotalouden viime vuosien tilannetta. Forssassa tehdään parhaillaan merkittäviä ponnisteluja 2010-luvun alkuvuosien hyvän kiertotalouskehityksen pohjalta.

Toimitusjohtaja Tarja Heikkilä esitteli puolestaan forssalaisen Jospak Oy:n toimintaa. Jospak on kehittänyt ympäristöystävällisen, kuitupohjaisen vuokapakkausratkaisun elintarviketeollisuuden tarpeisiin. Yritys on perustettu vuonna 2014 ja on nyt siirtymässä pilotointivaiheesta kaupallistamiseen ja teolliseen tuotantoon.

Jospak haluaa yhdistää aaltopahvin ja muovin parhaat ominaisuudet. Yritys pyrkii vähentämään muovin käyttöä, mutta ei halua kokonaan poistaa sitä tuotteesta. Heikkilä korosti rahoituksen keskeistä merkitystä Jospakin tyyppisten yritysten kasvun varmistamisessa.

Ekoteollisuuspuistojen verkoston kolmas työpaja järjestettiin kaksipäiväisen Frush-tapahtuman yhteydessä. Frush on yksi tärkeä osa Forssan teollisen kiertotalouden kehittämistä. Tapahtuman kokoaa yhteen kiertotaloutta toteuttavia yrityksiä ja toimintamalleja ympäri Suomen.

Frush on suunnattu kaikille aiheesta kiinnostuneille: kasvuhakuisille yrityksille, startupeille, rahoittajille, kunnille, alan opiskelijoille sekä tutkimuslaitoksille. Kaksipäiväinen tapahtuma veti paikalle ensimmäisenä päivänä yli 300 kävijää ja toisena päivänä noin 200 kävijää.

Frush järjestettiin nyt toista kertaa Forssan Kehräämöllä. Järjestäjinä olivat Hämeen ammattikorkeakoulu ja Forssan Yrityskehitys Oy.


Uutiset


Kiertotalous ekoteollisuuspuistoissa -kehittämistyöpaja Sitran toimitiloissa Helsingissä 12.3.2019

Sitra ja Kemin Digipoliksessa toimiva Kiertotalouskeskus toteuttavat ekoteollisuuspuistojen työpajakierroksen. Kierroksella kootaan kokemuksia ja hyviä käytäntöjä Suomen ekoteollisuuspuistoista ja valmistellaan toimintamalli Suomen ekoteollisuuspuistojen toiminnan kehittämiseksi.

Kiertotalouden suomalaiset avainosaajat kokoontuivat Kemissä

”Kestävän kehityksen maailmassa mitään ei ole varaa heittää hukkaan. Tämän seutukunnan ja sen teollisuuden näyttämä tie on se, mitä maailman pitää kulkea”.

Suuri mahdollisuus pk-sektorille

Kiertotalouden mahdollisuudet herättävät keskustelua Meri-Lapissa

Pieni kaupunki maailmaa muuttamassa

Suomen Lapissa, Perämeren pohjukassa toimivan kiertotalouskeskuksen väki ei aio jäädä pieniin kuvioihin.

Kiertotalouskeskuksesta on kasvamassa kansallinen menestystarina

Meri-Lappiin on kuluvan vuoden aikana rakentunut kansallisesti merkittävä osaamiskeskus, joka on saavuttanut myös kansainvälistä arvostusta ja huomiota.